Witloof met ui en tomaat in de pan

  Ingrediënten: 2 personen

  • 3 stronken witloof

  • 2 à 3 tomaten

  • 2 à 3 uien

  • 1 teen knoflook

  • olijfolie + boter

  • takje verse tijm

  • zout en peper

  Bereiding:

  1. Spoel de witloofdots onder de kraan en verwijderd eventueel de buitense bladen.

  2. Snij de witloofdots middendoor en verwijder de harde kern

  3. Neem een grote bakpan met liefst glazen deksel + dikke bodem.

  4. Ontvel de tomaten. (is niet echt nodig)

  5. Kuis de uien en het teentje knoflook.

  6. Giet olijfolie in de braadpan en voeg evens een klontje boter toe.

  7. Laat alles opwarmen tot de boter is gesmolten

  8. Plaats de halve witloofdots in de braadpan

  9. (Doe dit afwisselend links en rechts om de bodem zoveels als mogelijk te bedekken)

  10. Bak het witloof lichtjes aan

  11. Snij de ajuinen in ringen van +/- 3 mm dikte en plaats deze boven op het witloof.

  12. (Zie dat de volledig pan +/- is bedekt met deze ui- ringen.)

  13. Snij de tomaten eveneens in ringen en plaats deze bovenop de ui-ringen.

  14. (Zie dat de volledig pan +/- is bedekt met deze tomaat-ringen.)

  15. Kruiden met peper en zout.

  16. Pers de knoflook en sprijd deze over de tomaten.

  17. Beetje water toevoegen om het aanbakken te vermijden.

  18. Spreid de verse tijm eveneens over de tomaten.

  19. Doe deksel op de pan en verlaag de temperatuur van het vuur.

  20. (Het deksel zoveel als mogelijk op de pan laten op de temperatuur te behouden !)

  21. Laat dit nu stoven gedurende +/- 20 à 30 minuten.

Serveer met aardappelen met cotelet of steak.