Witloof met ui en tomaat in de pan
|
Ingrediënten: 2 personen
|
-
3 stronken witloof
-
2 à 3 tomaten
-
2 à 3 uien
-
1 teen knoflook
-
olijfolie + boter
-
takje verse tijm
-
zout en peper
|
Bereiding:
|
-
Spoel de witloofdots onder de kraan en verwijderd eventueel de buitense bladen.
-
Snij de witloofdots middendoor en verwijder de harde kern
-
Neem een grote bakpan met liefst glazen deksel + dikke bodem.
-
Ontvel de tomaten. (is niet echt nodig)
-
Kuis de uien en het teentje knoflook.
-
Giet olijfolie in de braadpan en voeg evens een klontje boter toe.
-
Laat alles opwarmen tot de boter is gesmolten
-
Plaats de halve witloofdots in de braadpan
(Doe dit afwisselend links en rechts om de bodem zoveels als mogelijk te bedekken)
-
Bak het witloof lichtjes aan
-
Snij de ajuinen in ringen van +/- 3 mm dikte en plaats deze boven op het witloof.
(Zie dat de volledig pan +/- is bedekt met deze ui- ringen.)
-
Snij de tomaten eveneens in ringen en plaats deze bovenop de ui-ringen.
(Zie dat de volledig pan +/- is bedekt met deze tomaat-ringen.)
-
Kruiden met peper en zout.
-
Pers de knoflook en sprijd deze over de tomaten.
-
Beetje water toevoegen om het aanbakken te vermijden.
-
Spreid de verse tijm eveneens over de tomaten.
-
Doe deksel op de pan en verlaag de temperatuur van het vuur.
(Het deksel zoveel als mogelijk op de pan laten op de temperatuur te behouden !)
-
Laat dit nu stoven gedurende +/- 20 à 30 minuten.
Serveer met aardappelen met cotelet of steak.
|